måndag 16 april 2012

humorns uppehåll och uppkomst - Stiven Bilservice

En forskare vid University of Rochester i New York har nyligen hittat det ställe i hjärnan där vår humor uppehåller sig. Med hjälp av en magnetresonansskanner undersökte forskaren hjärnans aktivitet hos 13 försökspersoner, medan de utsattes för olika former av humor. De skulle till exempel lyssna till skratt och delta i munterheten genom att skratta inombords. Dessutom fick försökspersonerna höra smittande skämt och se en rad humoristiska teckningar utan text. Mätningarna visade varje gång hög aktivitet i ett litet område i hjärnans frontallob, ett område som hjärnforskare anser även är centrum för känslor.
Den nya kunskapen om humorns läge i hjärnan kan bland annat visa sig vara viktig i den framtida behandlingen av patienter med depression.

Illustrerad Vetenskap

Jag undrar om det finns vidare forskning på hjärnan och humorcentra. Om man nu har funnit var den uppehåller sig, då är följdfrågan - var uppstår den?

I dag var jag & svärfar hos Stiven Bilservice för att få bilen undersökt för ett konstigt ljud. Det visade sig vara axlar som skulle bytas ut. Stiven tittade på vad delarna skulle kosta & min hjärna skräller till & jag säger att det blir väl en del - betalning... För övrigt en mycket trevlig & resonabel man med bra priser. Vi har anlitat honom förut och kommer att göra det igen.

Var uppstår humorn - i vilket centra? Jag kan ställa min hjärna i humorforskningens tjänst om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar